Mehanizem stroja za rezanje netkanih tkanin

2023-12-20 10:58

1. Pregled stroja za rezanje netkanih tkanin

2. Načelo delovanja stroja za rezanje netkanih tkanin

3. Ključne komponente in njihove funkcije

4. Prednosti in uporaba stroja za rezanje netkanih tkanin


1. Pregled stroja za rezanje netkanih tkanin:

Stroj za rezanje netkanih tkanin je popolnoma avtomatizirana naprava, ki je zasnovana za rezanje ali rezanje netkanih tkanin na različne širine. Stroj je sestavljen iz podajalnega sistema, rezalnega sistema in navijalnega sistema. Opremljen je z naprednimi krmilnimi sistemi in senzorji, ki zagotavljajo natančno in natančno rezanje.


2. Načelo delovanja stroja za rezanje netkanih tkanin:

Načelo delovanja stroja za rezanje netkanih tkanin vključuje več korakov:


1. korak: sistem hranjenja:

Netkana tkanina se dovaja v stroj skozi sistem za dovajanje. Tkanina se odvije iz zvitka in vodi skozi vrsto valjev, da se zagotovi pravilna napetost in poravnava.


2. korak: sistem rezanja:

Ko je blago pravilno poravnano, gre skozi rezalni sistem. Rezalni sistem je sestavljen iz krožnih rezil ali rotacijskih nožev, ki so nastavljeni na določene razdalje za rezanje tkanine na želene širine. Rezila se premikajo sinhronizirano, da zagotovijo čiste in natančne reze.


3. korak: Sistem navijanja:

Ko je tkanina razrezana, se z navijalnim sistemom navije v ločene zvitke. Sistem navijanja je sestavljen iz navijalnih gredi, naprav za nadzor napetosti in navijalnih valjev. Naprave za nadzor napetosti zagotavljajo enakomerno napetost skozi celoten proces rezanja, medtem ko navijalni valji zagotavljajo pravilno navijanje blaga na zvitke.


3. Ključne komponente in njihove funkcije:

a. Sistem podajanja: Ta sistem je sestavljen iz valjev in senzorjev, ki zagotavljajo pravilno poravnavo in napetost blaga med postopkom podajanja.

b. Rezalni sistem: Rezalni sistem je sestavljen iz krožnih rezil ali rotacijskih nožev, ki režejo blago na želene širine.

c. Sistem navijanja: Ta sistem vključuje navijalne gredi, naprave za nadzor napetosti in navijalne valje, ki zagotavljajo pravilno navijanje blaga na ločene zvitke.


4. Prednosti in uporaba stroja za rezanje netkanih tkanin:

Stroj za rezanje netkanih tkanin ponuja številne prednosti, kot so visoka učinkovitost, natančno rezanje in enostavno upravljanje. Široko se uporablja v različnih industrijah, vključno z medicinsko, avtomobilsko, embalažno in kmetijsko, za aplikacije, kot so kirurške maske, avtomobilska notranjost, embalažni materiali in pokrovi za pridelke.


Skratka, stroj za rezanje netkanih tkanin je pomembna oprema v tekstilni industriji, ki omogoča učinkovito in natančno rezanje netkanih tkanin. Njegov princip delovanja vključuje podajanje blaga, rezanje na želene širine in navijanje v ločene zvitke. Ta stroj ponuja številne prednosti in najde uporabo v različnih panogah.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)