Načelo delovanja stroja za odvijanje netkanih tkanin

2023-12-22 15:26

1. Pregled stroja za odvijanje:

Stroj za odvijanje netkanih tkanin je sestavljen iz več ključnih komponent, vključno s stojalom za zvitke, sistemom za nadzor napetosti, sistemom za vodenje robov in pogonskim sistemom. Vsaka komponenta deluje usklajeno, da zagotovi gladko in natančno odvijanje procesa.


2. Stojalo za zvitke:

Stojalo za zvitke je odgovorno za varno držanje zvitka blaga na mestu. Opremljen je s pnevmatsko gredjo, ki se razširi, da trdno oprime jedro zvitka blaga. To zagotavlja, da se zvitek med odvijanjem vrti nemoteno, kar preprečuje kakršen koli zdrs ali neporavnanost.


3. Sistem za nadzor napetosti:

Sistem za nadzor napetosti je ključnega pomena za vzdrževanje ustrezne napetosti v tkanini, ki se odvija. Sestavljen je iz plesalnega valja, tehtalnih celic in krmilnika. Plesni valj se premika gor in dol glede na napetost v tkanini, medtem ko obremenitvene celice merijo napetost in pošiljajo podatke krmilniku. Krmilnik ustrezno prilagaja hitrost procesa odvijanja, kar zagotavlja enakomerno napetost skozi ves čas.


4. Sistem za vodenje robov:

Za zagotovitev enakomernega odvijanja tkanine je uporabljen sistem za vodenje robov. Sestavljen je iz senzorjev, ki zaznavajo robove tkanine in pošiljajo signale krmilnemu sistemu stroja za odvijanje. Nadzorni sistem nato prilagodi položaj tkanine z uporabo robnih vodilnih valjev, s čimer zagotovi, da se tkanina odvije naravnost in prepreči kakršno koli stransko neskladje.


5. Pogonski sistem:

Pogonski sistem zagotavlja potrebno moč za odvijanje zvitka blaga. Običajno je sestavljen iz AC motorja, menjalnika in pogonskega valja. AC motor poganja menjalnik, ta pa vrti pogonski valj. Valj tkanine je v stiku s pogonskim valjem in med vrtenjem se tkanina gladko in neprekinjeno odvija.


Zaključek:

Stroj za odvijanje netkanega blaga deluje na prefinjen mehanizem, ki zagotavlja učinkovito in natančno odvijanje zvitkov blaga. Stojalo za zvitke varno drži blago, medtem ko sistem za nadzor napetosti ohranja enakomerno napetost. Sistem za vodenje robov zagotavlja ravno odvijanje tkanine, pogonski sistem pa zagotavlja potrebno moč za gladko odvijanje. Razumevanje principa delovanja tega stroja je bistveno za optimizacijo proizvodnega procesa netkanih tkanin in doseganje visokokakovostnih rezultatov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)